Beskatning lejeindtægt

Dit udlejningsbureau (Lalandia) er pligtig til at indberette din lejeindtægt, og du vil som ejer af feriehuset få indtægten med i din årsopgørelse fra SKAT.  Lejeindtægten er lejeudbetalingen til dig, inkl. lejernes betaling for el, varme og vand. Indberetning foretages på ejendomsnummeret, ikke på navn eller feriehusets adresse.

Selvom Lalandia oplyser lejeindtægten til SKAT, er det dit eget ansvar at kontrollere, at bureauets (Lalandias) lejeudbetaling til dig er den samme, som SKAT bruger i sin beregning.

Bemærk, at hvis du har købt/solgt feriehuset i løbet af året, skal du selv opgøre og selvangive din indtægt fra udlejningen.

I 2021 er det skattefrie bundfradrag kr. 42.700 hvis du udlejer gennem et bureua som Lalandia. 

Sådan beregner SKAT lejeindtægten i årsopgørelsen:

På baggrund af den indberettede lejeudbetaling til dig vil SKAT beregne, hvad du skal betale skat af og tage indtægten med i din årsopgørelse. Hvis du ejer feriehuset sammen med én eller flere andre, fordeler SKAT lejeindtægten mellem jer efter ejerforhold, ligesom det sker med ejendomsværdiskatten. Som tidligere skrevet foretager vi indberetning af lejeindtægten på ejendomsnummeret - ikke på navn(e). 

SKAT's beregning vil ske som illustreret i følgende eksempel:

Indberettet lejeindtægt til feriehusejer inkl. gæstebetaling for forbrug af el, vand og varme  kr. 92.700
Minus bundfradrag (2021 sats) kr. 42.700
Subtotal kr. 50.000
Minus 40 % fradrag til dækning af alle udgifter kr. 20.000
Lejeindtægt i selvangivelsen/årsopgørelsen kr. 30.000

Din indtægt fra udlejningen beskattes som kapitalindkomst.

Ovenstående er et eksempel og denne vejledning er uden ansvar for Lalandia A/S, Lalandia Billund A/S og Lalandia Søndervig A/S

Du kan læse mere om emnet på SKATS hjemmeside - klik her.

loading...